Alain De Bree

Schilder in hart en nieren

Alain De Bree gebruikte zijn uitzonderlijke oog voor detail vroeger in de keuken. Hij was chef-kok en schilderde met ingrediënten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2003 volgde Alain zijn echte passie: interieur en decoratie.

“Mijn oog voor detail had ik al in de keuken, maar de lokroep van de schilderborstel was te sterk. Tijdens elke pauze was ik aan het schilderen, en ons huis kreeg driemaal per jaar een compleet nieuwe look. Vandaag is mijn hobby mijn beroep.”

Alain schildert nu een waaier aan decoratieve technieken op uw muren en richt uw huis in tot een exclusief, persoonlijk domein.

Vergeet de gekende interieurregels

Alain De Bree: “Ik weet niet of het komt door mijn late roeping, maar ik volg resoluut mijn eigen koers. Ik wil niemand volgen. Ik vertrouw op mijn eigen esthetiek en ben een durver. Ik gooi de klassieke interieurregels overboord en focus op mijn intuïtie. Zo blijf ik ver weg van eenheidsworst. Kleine kamers krijgen bij mij bijvoorbeeld resoluut een donkere tint. Dat oogt veel gezelliger dan een heldere kleur, en sanitair of bijzondere meubelstukken contrasteren mooier.”

Bezoek onze winkel in Knokke-Heist. Of maak een afspraak bij u thuis.